MINKA KIDS Vitamin D3

8,99 z DDV

30 bonbonov /30 dni – 1/dan – Okus: Limona

Imunski sistem, delitev celic, zdrave kosti, zdravi zobje, delovanje mišic, absorbcija kalcija in fosforja, normalna raven kalcija v krvi (*)

Vitamin D je vitamin topen v maščobi in je eden izmed 24 mikrohranil, ki so nujno potrebna za delovanje človeškega telesa. Nastaja iz holesterola pod vplivom UV svetlobe ob izpostavljenosti soncu, vendar se zadostna količina vitamina D tvori le ob UV indeksu 3 ali več, kar v našem geografskem področju pomeni nekje od konca marca do septembra. Vitamin D je pomemben za normalno delovanje imunskega sistema, pomembno vlogo ima pri absorbciji kalcija in fosforja ter tako pripomore k zdravim kostem in zobem, pomemben je za pravilno delovanje mišic in sodeluje pri delitvi celic. V Minka Vitamin D3 je D3 v obliki holekalciferola, ki se v telesu zelo dobro absorbira.

Opis

NAVODILO ZA UPORABO: Priporočen odmerek je 1 gumi bonbon na dan. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ni primerno za otroke, mlajše od treh let. Otroci, ki uživajo zdravila, ter noseče in doječe matere naj se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporaba pri otrocih naj bo vedno pod nadzorom odrasle osebe. Priporočamo zaužitje med obrokom. Bonbon naj se skrbno in temeljito poliže ali prežveči. Shranjujte nedosegljivo otrokom! Hranite v hladnem in temnem prostoru.

SESTAVINE: saharoza, glukoza, voda, limonin sok, kurkuma v prahu, pektin (želirno sredstvo), citronska kislina (sredstvo za uravnavanje kislosti), naravna aroma limone, sredstvo proti sprijemanju: sončnično olje, karnauba vosek, Vitamin D3

Vsebina 30 bonbonov / 75 g

PRIMERNO ZA VEGETARIJANCE. IZ NARAVNIH SESTAVIN. BREZ UMETNIH SLADIL. BREZ UMETNIH AROM IN BARVIL. BREZ GSO. BREZ GLUTENA. BREZ MLEKA, JAJC, OREŠČKOV. BREZ ŽELATINE

*Po Uredbi komisije (EU) št. 432/2012 o seznamu dovoljenih zdravstvenih trditev na živilih
Vitamin D prispeva k delovanju imunskega sistema, ima vlogo pri delitvi celic, prispeva k ohranjanju zdravih kosti, mišic in zdravih zob. Prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja. In k normalni ravni kalcija v krvi.

Brand

MiNKA