MINKA Železo + Vitamin C

13,99 z DDV

60 bonbonov /30 dni – 2/dan – Okus: Jagoda

Imunski sistem, zmanjševanje utrujenosti in izčrpanost, živčni sistem, absorbcija železa, antioksidativno delovanje, kolagen, žile, kosti, hrustanec, dlesni, koža, zobje, sproščanje energije pri presnovi, normalno psihološko delovanje, kri in preskrba s kisikom, (regeneracija) delitev celic (*)

Železo je nujno potreben mineral, čigar glavna vloga v telesu je vzdrževanje zadostne količine hemoglobina– to je barvila v rdečih krvničkah, ki ima pomembno vlogo pri prenosu kisika po telesu. Železo sodeluje tudi kot kofaktor pri mnogih encimskih procesih, npr. v procesih sproščanja energije iz glukoze in maščobnih kislin, ima vlogo v delovanju imunskega sistema, kognitivnih funkcijah ter pripomore k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Za učinkovitejšo absorbcijo železa je nujna prisotnost vitamina C. Vitamin C ali askorbinska kislina je vodotopen vitamin, ki ga telo ne more tvoriti samo. Poleg tega, da pomaga pri absorbciji železa, sodeluje tudi pri tvorbi kolagena, ima vlogo pri delovanju imunskega ter živčnega sistema, pri sproščanju energije pri presnovi, psihološkem delovanju ter zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin C je najpomembnejši antioksidant v ektracelularni tekočini. Antioksidanti so snovi, ki preprečijo ali upočasnijo škodo, ki jo celicam povzročijo prosti radikali – to so nestabilne molekule, ki jih v majhni meri naše telo stalno proizvaja, njihovo nastajanje pa je povečano zaradi različnih škodljivih dejavnikov (stres, alkohol, kajenje, staranje, ionizirajoče sevanje, onesnažen zrak,…).

Opis

NAVODILO ZA UPORABO: Priporočen odmerek je 2 gumi bonbona na dan. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ni primerno za otroke, mlajše od treh let. Otroci, ki uživajo zdravila, ter noseče in doječe matere naj se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom ali s farmacevtom. Uporaba pri otrocih naj bo vedno pod nadzorom odrasle osebe. Priporočamo zaužitje med obrokom. Bonbon naj se skrbno in temeljito poliže ali prežveči. Shranjujte nedosegljivo otrokom! Hranite v hladnem in temnem prostoru. Opozorilo: Prehransko dopolnilo zaužijte na prazen želodec, ne v kombinaciji z mlekom, kavo ali pravim čajem.

SESTAVINE: saharoza, glukoza, voda, pektin (želirno sredstvo), sok črnega korenčka, citronska kislina (sredstvo za uravnavanje kislosti), naravna aroma jagode, Vitamin C, železov sulfat, sredstvo proti sprijemanju: sončnično olje, karnauba vosek

60 bonbonov / 150 g

PRIMERNO ZA VEGANE. BREZ UMETNIH SLADIL. BREZ UMETNIH AROM IN BARVIL. BREZ GSO. BREZ GLUTENA. BREZ MLEKA, JAJC, OREŠČKOV. BREZ ŽELATINE

*Po Uredbi komisije (EU) št. 432/2012 o seznamu dovoljenih zdravstvenih trditev na živilih
Železo ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, pri prenosu kisika v telesu, pri kognitivnih funkcijah, pri delovanju imunskega sistema, pri delitvi celic prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti in k sproščanju energije pri presnovi.
Vitamin C prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in zaščiti celic pred oksidativnim stresom ,povečuje absorpcijo železa, prispeva k delovanju živčnega sistema in normalnemu psihološkemu delovanju, prispeva k sproščanju energije pri presnovi, ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, dlesni, zob, kosti, kože in hrustanca, prispeva k obnovi reducirane oblike vitamina E.

Brand

MiNKA

Šifra: ŽELEZO Kategorija: Oznake: , , , , ,