MINKA D3 4000 IU v spreju

16,99 z DDV

158 razprškov /158 dni – 1/dan – Okus: Brez okusa – oljni

Imunski sistem, delitev celic, zdrave kosti, zdravi zobje, delovanje mišic, absorbcija kalcija in fosforja, normalna raven kalcija v krvi­­ (*)
Visoka doza D3, raztopljen v MCT olju za boljšo absorbcijo, naravna oblika D3, brez sladkorja in sladil.

Izjemno visoka doza vitamina D3 v enem samem razpršku z MCT oljem, ki izboljša absorbcijo D3. Enostavna uporaba pršila z visoko dozo D3 (4000 IU) omogoča preprosto regulacijo večjih vnosov vitamina D3 v telo. Jemljemo ga na dva dni ali vsak dan, po potrebi. Vitamin D3 prispeva k delovanju imunskega sistema, delovanju mišic, k ohranjanju zdravih zob in kosti, k normalni ravni kalcija v krvi ter ima vlogo pri regeneraciji (delitvi celic). V Minka Vitamin D3 4000 IU spreju je D3 v obliki holekalciferola, naravnega izvora iz lanolina, ki se v telesu zelo dobro absorbira.

Opis

NAVODILO ZA UPORABO IN OPOZORILA: Priporočen odmerek je 1 razpršek 1 x na dan, pod jezik. Vsebina zadošča za 158 dni uporabe (1 razpršek/na dan) ali 316 dni uporabe (1 razpršek/na dva dni).Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ni primerno za otroke, mlajše od treh let, vsi, ki uživajo zdravila, ter noseče in doječe matere naj se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom ali s farmacevtom. Otroci, ki uživajo zdravila, ter noseče in doječe matere naj se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom ali s farmacevtom. Priporočamo zaužitje med obrokom. Shranjujte nedosegljivo otrokom! Hranite v hladnem in temnem prostoru. Pred uporabo dobro pretresite.

ROK UPORABE: 24 mesecev
SESTAVINE:

Srednjeverižni trigliceridi (MCT olje), Vitamin D3 (holekalciferol), Vitamin E (tocoferol) + sončnično olje

Vsebina: 158 razprškov / 20 ml
Vitamin D3 (holekalciferol) – 4000IU (100 mcg) D3- 2000% PDV na dnevno dozo odrasli
Rok uporabe: 24 mesecev

PRIMERNO ZA VEGETARIJANCE. BREZ SLADKORJA. BREZ SLADIL. BREZ AROM IN BARVIL. BREZ GSO. BREZ GLUTENA. BREZ MLEKA, JAJC, OREŠČKOV. BREZ ŽELATNINE. IZDELANO V SLOVENIJI V SKLADU Z GMP STANDARDI

*Po Uredbi komisije (EU) št. 432/2012 o seznamu dovoljenih zdravstvenih trditev na živilih
Vitamin D prispeva k delovanju imunskega sistema, ima vlogo pri delitvi celic, prispeva k ohranjanju zdravih kosti, mišic in zdravih zob. Prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja. In k normalni ravni kalcija v krvi.
**Uradni priporočen odmerek iz Uredbe 1169/2011 Evropskega parlamenta in sveta iz leta 2011 je 5 µg (200 IU)
Nacionalni inštitut za javno zdravje Republike Slovenije je leta 2016 določil, da je priporočen dnevni odmerek vitamina D za starejše od enega leta 20 µg, torej vsebina dnevnega odmerka predstavlja 375 % slovenskega priporočenega dnevnega vnosa.  Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) je določila, da so sprejemljive zgornje količine dnevnega vnosa vitamina D za otroke od rojstva do enega leta 25 µg (1000 IE), od 1 do 10 leta 50 µg (2000 IE) in od 11 leta naprej, vključno za nosečnice in doječe matere, 100 µg (4000 IE).

Brand

MiNKA