fbpx
MINKA

Podatki o podjetju

PHARMA G, trgovina in storitve, d.o.o.
Arkova ulica 5
1210 Ljubljana – Šentvid
Slovenija
Matična številka: 2214750000
Davčna številka: SI91563330
Zavezanec za DDV: DA

Telefonska številka:
E-poštni naslov: info@pharma-g.si, info@minka.si

O podjetju: Gospodarska družba PHARMA G d.o.o. proizvaja in prodaja prehranska dopolnila in kozmetične izdelke iz naravnih sestavin, izdelana v skladu z najvišjimi standardi.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Splošni pogoji

S spletno trgovino www.minka.si (v nadaljevanju »spletna trgovina«) upravlja podjetje PHARMA G d.o.o kot ponudnik e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). Splošni pogoji poslovanja ponudnika so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR), vsakokrat veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
• identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra) ter kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
• bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),
• dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dobavljiv v razumnem roku),
• pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
• jasno in nedvoumno določene cene izdelkov in stroške prevoza,
• način plačila in dostave,
• časovno veljavnost ponudbe,
• rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ter morebitne stroške, ki nastanejo pri vračilu izdelka,
• pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Vrste uporabnikov

Nakup na spletni strani je možno izvesti kot uporabnik oz. član ali kot gost.

Z registracijo na www.minka.si/customer/account/login/ postanete član. Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se pred nakupom ne rabijo registrirati.
Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Varovanje osebnih podatkov
Več o varovanju osebnih podatkov najdete na strani Politika zasebnosti

Ponudba izdelkov in cene

Ponudba spletne trgovine se zaradi narave poslovanja prek svetovnega spleta lahko dnevno spreminja. Cene so predstavljene kot redne in znižane.

Ponudnik si pridržuje pravico do poljubnega spreminjanja cen, ki veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene trajnosti. Vse objavljene cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Kljub dnevnemu ažuriranju in kontroli točnosti podatkov se lahko zgodi da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa ali pa ponudil drugo ustrezno rešitev v obojestransko zadovoljstvo.

Ponudnik si pridržuje pravico, da odstopi od prodajne pogodbe v primeru tekstovnih, cenovnih ali računalniških napak na spletni strani.

Postopek nakupa

  1. Izbira izdelka: Na spletni strani www.minka.si izberite izdelek in kliknite na povezavo ”Dodaj v košarico”. Sistem vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ”odstrani”.V primeru, da želite z nakupom nadaljevati, kliknite levo povezavo ”Nadaljuj z nakupovanjem ” in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ”Zaključi nakup” in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
  2. Naročilo sprejeto: Pred zaključkom nakupa lahko uporabnik pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ‘Oddaj naročilo”. Po oddaji naročila kupec po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.
  3. Naročilo v obdelavi: Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
  4. Naročilo zaključeno: Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, pošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik istočasno pouči kupca o politiki vračila blaga in poda informacije, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam v primeru pritožbe.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

s plačilno kartico – Activia, Maestro, MasterCard, Visa in Visa Electron
• Z direktnim nakazilom na transakcijski račun PHARMA G d.o.o
• PayPal

Možen je tudi osebni prevzem v trgovini Nabie v Ljubljani (Cankarjevo nabrežje 25). V tem primeru stroškov prevzema ni. Na prevzemnem mestu Nabie v Ljubljani je možno plačilo z gotovino ali s plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Visa, Visa Electron, American Express, BA Maestro).

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 30,00 € so brezplačni, do 30,00 € je cena pakiranja in dostave 2,99. Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Plačilo s karticami
Sprejemamo plačila z bančnimi karticami: Activa, Maestro, MasterCard, Visa in Visa Electron. Pri nakupu izberete vrsto plačilne kartice in v ustrezni okenci vpišete še številko plačilne kartice in datum veljavnosti ter potrdite nakup.
Če uporabljate kartico Visa ali MasterCard, je treb vnesti še 3-mestno varnostno kodo, ki je na hrbtni strani kartice, desno od številke vaše kartice.

Plačilo po predračunu
Plačilo najlažje in najhitreje izvedete v svoj spletni banki s splošnim plačilnim nalogom BN02, lahko pa tudi pri katerikoli fizični poslovalnici banke, Pošti Slovenije oziroma pri drugih ponudnikih, ki omogočajo opravljanje plačil s plačilnim nalogom BN02.
Vse podatke za plačilo po predračunu dobite v potrditvenem mailu. Rok za plačilo je 3 dni po oddanem naročilu. Če v tem času ne prejmemo plačila na naš račun, bomo razumeli, da od naročila odstopate in naročilo stornirali.
Pri plačilu navedite naslednje podatke:
Namen plačila: Spletni nakup št. naročila
Naziv: PHARMA G d.o.o.
Ulica: Arkova ulica 5
Kraj: 1210 Ljubljana – Šentvid
Številka računa*: SI56 3000 0002 8015 091
*Račun odprt pri banki Sberbank BIC: SABR2I2X
Koda namena: COST
Sklic: št. naročila, ki ste jo prejeli v potrditvenem mailu
Znesek: prepišite končni znesek z ddv iz potrditvenega maila
 
PayPal
Vsem uporabnikom PayPal-a omogoča hitro in enostavno plačevanje.

Opomba!
Podatke o dobavljivosti izdelkov osvežujemo enkrat dnevno in lahko se zgodi, da ob prejemu naročila želenega izdelka ni več na zalogi. V tem primeru vas bomo o tem nemudoma obvestili, morebitno nakazan znesek pa nakazali nazaj na želen račun najkasneje v 3 delovnih dneh.

Ob plačilu s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, dokler se kupoprodajna pogodba (naročilo) v elektronski obliki hrani na strežniku ponudnika.

Izdaja računa

Ponudnik po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca, ki ga je le-ta navedel ob podanem naročilu. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Dolžnost kupca je, da preveri pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podani ugovori glede nepravilnosti izdanih računov niso upoštevni.

Preklic naročila, vračilo ali zamenjava blaga

Kupec ima pravico, da vrne kupljeno blago brez kakršnekoli odškodnine., vendar je dolžan kriti stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga, in sicer na e-naslov info@pharma-g.si ali na poštni naslov: PHARMA G d.o.o., Arkova ulica 5, 1210 Ljubljana – Šentvid, blago pa vrniti v nadaljnjih 14 dneh od poslanega pisnega obvestila o odstopu od pogodbe na naslov PHARMA G d.o.o., Arkova ulica 5, 1210 Ljubljana – Šentvid.
Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), jih bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo v neodprti embalaži.
(Pri vračilu enega ali več artiklov, kupljenih v akciji »3za2« ali vezan nakup, kjer je bila cena drugega izdelka znižana zaradi nakupa prvega izdelka po polni ceni ali obračuna popusta na določen izdelek zaradi preseženega določenega zneska polnega nakupa, je obvezno vračilo vseh artiklov.

Reklamacija

Če imajo dostavljeni izdelki napako in ne ustrezajo lastnostim oziroma specifikacijam naročenih izdelkov, mora kupec o tem obvestiti ponudnika v 8 dneh od datuma prejema izdelka. Če napake z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti (skrita napaka), mora kupec o njej obvestiti PHARMA G d.o.o. v osmih dneh od dneva, ko je napako opazil, sicer izgubi to pravico.
PHARMA G d.o.o ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko preteče šest mesecev, odkar je bil izdelek izročen.

Potrošnik oziroma, kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in podjetju PHARMA G d.o.o. omogočiti, da stvar pregleda.
Potrošnik ali kupec, ki je ponudnika pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico zahtevati, da ponudnik:
• odpravi napako na izdelku ali
• vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
• izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek.
V vsakem primeru ima potrošnik oz. kupec tudi pravico, da od ponudnika zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih izdelkov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka.

Vračilo poškodovanih pošiljk

Če je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Prejeti paket je treba odnesti na eno od poslovalnic Pošte Slovenije v enakem stanju, kot je bil pri prevzemu ter izpolniti reklamacijski obrazec.Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem času.

Kontakt za uveljavljanje reklamacije je:

PHARMA G d.o.o.
Arkova ulica 5
1210 Ljubljana – Šentvid
Slovenija
e-naslov: info@pharma-g.si
Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Dostava

Do 13. ure naročeni izdelki bodo odposlani najkasneje dva delovna dneva po naročilu (določila glede dostave veljajo, če je blago na zalogi). Za naročnikovo potrditev se šteje potrjen mail postavitve besedila, ki ga dobi na vpogled na svoj naslov ali plačan izdelek.
Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, ker blago ne bo na razpolago, bo o tem nemudoma obvestil kupca. Naročeni izdelki bodo dostavljeni z navadno dostavo.Stroški dostave se obračunajo po ceniku dostave (cenik dostave si lahko ogledate tukaj-potrebno sestavit).
V primeru, ko ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji ali naročilu. Če ob času dostave nikogar ni na naslovu, dostavljalec pusti obvestilo o prispeli pošiljki. Z obvestilom lahko prevzamete pošiljko na naslovu dostavljalca oziroma se dogovorite za ponovno dostavo.

Odveza odgovornosti

Spletna trgovina www.minka.si se trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni, kljub temu pa se lahko zgodi, da podatki (cena, rok dobave, lastnosti izdelka) niso pravočasno ažurirani. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic ali spremembo naročila oziroma predlagal drugo ustrezno rešitev.

Pravno obvestilo 

Spletna trgovina Minka in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Minka je zaščitena.

Fotografije

Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je pa treba vse fotografije razumeti kot simbolične.

Pritožbe in spori

Ponudnik se po vseh močeh trudi vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in morebitne spore rešiti sporazumno in v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu potrošnika. V primeru izčrpanja vseh izvensodnih poti za dosego sporazuma pa je za reševanje spora pristojno krajevno pristojno sodišče v Republiki Sloveniji glede na sedež ponudnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Pharma G d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV

Vse informacije na straneh spletne trgovine www.minka.si, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Ni primerno za otroke, mlajše od treh let. Otroci, ki uživajo zdravila, ter noseče in doječe matere naj se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom ali s farmacevtom. V primeru jemanja zdravil in drugih prehranskih dopolnil, se posvetujete s svojim zdravnikom.Uporaba pri otrocih naj bo vedno pod nadzorom odrasle osebe. Shranjujte nedosegljivo otrokom! Hranite v hladnem in temnem prostoru.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).